Aardappel wedges uit de oven met Parmezaanse kaas

Met aardappels kan je veel kanten op. Deze aardappel wedges uit de oven met Parmezaanse kaas kan je heel makkelijk zelf maken. Echt, het recept stelt niks voor, maar lekker dat ze zijn!

Je kunt deze aardappel wedges serveren bij een mooi stuk rood vlees maar ook gewoon lekker serveren als borrelhapje (met een lekker dipsausje) Deze wedges maak ik klaar in de oven. Het duurt wel even voor de gaar zijn maar ja, je staat een paar minuten in de keuken en dan doet de oven verder de rest.

Wat heb je nodig voor aardappel wedges uit de oven met Parmezaanse kaas?

  • 3 a 4 aardappels met schil
  • 2 theelepels grof gemalen zout
  • 2 theelepeltjes knoflookpoeder
  • 2 a 3 eetlepels olijfolie
  • 4 a 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel paprikapoeder

Aardappel wedges zelf maken? Het is veel eenvoudiger dan je denkt! En lekker dat ze zijn!!

Aardappel wedges zelf maken? Het is veel eenvoudiger dan je denkt! En lekker dat ze zijn!!

Hoe maak je zelf de lekkerste aardappel wedges uit de oven klaar?

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden
  • Boen de aardappels schoon, schillen hoeft niet
  • Snij de aardappels eerst in de lengte doormidden
  • Daarna iedere gehalveerde aardappel in wedges snijden
  • Doe de aardappelwedges in een kom

Aardappels zijn zo veelzijdig! Je kunt ze heerlijk bakken in de oven. Je moet er even geduld voor hebben maar dan serveer je wel echt top-aardappeltje

Aardappels zijn zo veelzijdig! Je kunt ze heerlijk bakken in de oven. Je moet er even geduld voor hebben maar dan serveer je wel echt top-aardappeltje

  • Dan de olie, Parmezaanse kaas, en de kruiden en specerijen toevoegen
  • Schep alles goed door elkaar zodat alle wedges aan alle kanten olie en kaas hebben
  • Leg de wedges op een bakplaat met bakpapier
  • Bak de wedges nu gaar in de oven in ongeveer 35 minuten
  • Even prikken om te voelen of ze al gaar zijn

Kijk, zo maak van een gewone aardappel toch iets ‘culinairs’

Lekker en simpel om klaar te maken. Ook erg lekker met deze dipsaus op basis van yoghurt en crème fraiche.

Heb jij nog andere lekkere dipsaus voor bij deze aardappel wedges? Laat het hieronder even weten!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.