Krieltjes uit de oven zonder schil met rozemarijn en tijm

Krieltjes uit de oven is echt zo’n maaltijd die je niet al te vaak maakt (of misschien nog nooit…. Dan zit je op deze site helemaal goed) en als je het dan een keer maakt dan denk je waarschijnlijk: dat moet ik vaker doen, wat zijn aardappeltjes uit de oven toch lekker.

Wat veel mensen zal weerhouden om vaker krieltjes uit de oven te maken is vaak het idee dat het veel tijd kost. Ik wil zelf maximaal 20 minuten in de oven staan maar ik tel oventijd nooit mee. In die tijd kan ik andere leuke dingen gaan doen toch?

krieltjes uit de oven zonder schil

krieltjes uit de oven zonder schil

Krieltjes uit de oven kost toch heel veel tijd??

Nee hoor, krieltjes uit de oven kan je heel snel voorbereiden. In mijn geval stond de ovenschaal na 10 minuten in de oven en ik heb me absoluut niet gehaast. Wat wel tijd kost is het wachten. Ik ga je dan ook niet vertellen dat ik krieltjes uit de oven kan maken die binnen 20 minuten op tafel staan. De oventijd is minimaal 30 minuten maar in sommige ovens kan het wel 50 minuten duren voor ze helemaal gaar zijn. Het ideale recept als je wel tijd hebt maar geen zin hebt om uitgebreid te koken.

Ingrediënten krieltjes uit de oven zonder schil

  • 1 zak krieltjes (geschilde krieltjes kopen)
  • Olijfolie
  • Veel tijm en rozemarijn (ik gebruikte gedroogde tijm en rozemarijn maar vers kan natuurlijk ook)
  • 1 rode ui (hoeft niet maar is wel lekker)

krieltjes uit de oven

Hoe maak je krieltjes zonder schil uit de oven?

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De krieltjes iets kleiner snijden, de meeste krieltjes halveren, de hele grote in 3 stukken snijden
  • Ik kook de krieltjes even voor in de magnetron: Even de krieltjes wassen en met aanhangend water in een magnetronschaal met deksel 7 a 8 minuten op vol vermogen verwarmen
  • De krieltjes in een ovenschaal doen, en royaal met olijfolie overgieten
  • Tijm en rozemarijn toevoegen en dan alles goed door elkaar husselen met een lepel zodat de olijfolie aan alle kanten van je krieltjes zit
  • Zet de ovenschaal in de oven en wacht 30 minuten
  • Even prikken met een vork om te kijken of ze al bijna gaar zijn
  • De rode ui grof in stukken snijden en bij de aardappeltjes doen
  • Dan nog even terugzetten in de oven, waarschijnlijk moeten je krieltjes nog 10 a 15 minuten verder garen
  • Als de krieltjes gaar zijn haal je ze uit de oven
  • Serveer met een lekkere klodder mosterdmayonaise

guilty pleasure: een vette klodder mayo bij de krieltjes uit de oven

guilty pleasure: een vette klodder mayo bij de krieltjes uit de oven

Dit is een lekker ovengerecht bij een biefstukje of bij een lekkere salade. Oh ja, wat dacht je van kip met krieltjes uit de oven? Zoooo lekker.

Ps.: de rode ui hoeft er niet per se bij maar is wel lekker naar mijn bescheiden mening. Niet vanaf het begin al bij de krieltjes doen, rode uien zijn namelijk veel sneller gaar dan de krieltjes.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.