Rode aardappelen uit de oven met cajun kruiden

Vanavond had ik wel zin in aardappelen, maar dan wel lekker pittig. Ik had nog rode aardappelen liggen en die zijn super lekker uit de oven. Ik had heel veel honger dus om de oventijd wat te verkorten heb ik de aardappels in aardappelschijfjes gesneden die rode aardappelschijfjes heb ik eerst even voorgekookt. Daarmee kan je de tijd dat de aardappels in de oven moeten fors verkorten.

Rode aardappelen uit de oven zijn vooral lekker als ze krokant zijn en lekker veel smaak hebben. In het keukenkastje stonden nog heel veel potjes kruiden en daar ben ik even gaan struinen: het zouden dus cajun aardappeltjes uit de oven worden. Ik had ook nog wat tijm en rozemarijn, die doen het altijd goed op aardappels uit de oven. Voor mij een nieuwe combinatie van kruiden maar het is echt een aanrader als je gek bent op pittige smaken.

Rode aardappelen uit de oven

Dit recept is voor 2 personen (als bijgerecht, ik heb er dus nog wel wat groente en een stukje vlees bij gedaan, boontjes en slavink maar daar gaat het nu even niet over) Ik neem wel vrij royaal aardappels want het is super lekker, als er iets over blijft is dat geen probleem, maar meestal gaat het gewoon schoon op)

Ingredienten voor rode aardappelen uit de oven met cajun kruiden

  • 6 grote rode aardappels
  • 1 rode ui
  • Olijfolie
  • Cajunkruiden gewoon uit een potje
  • Tijm en Rozemarijn

rode aardappelen in schijfjes met een rode ui

rode aardappelen in schijfjes met een rode ui

Hoe maak je kruidige rode aardappeltjes in de schil uit de oven?

  • Was de aardappels en snij ze daarna in plakjes (blokjes kan ook maar dan worden ze iets minder snel gaar)
  • Ik heb de schijfjes 10 minuten voorgekookt
  • Ondertussen de oven vast laten voorverwarmen en de rode ui in halve ringen snijden
  • Daarna de aardappeltjes afgieten en even uit laten dampen in het vergiet
  • Leg de schijfjes in een grote ovenschaal
  • Flink wat olijfolie over de aardappels gieten en dan de cajunkruiden en de tijm en rozemarijn over de aardappeltjes strooien
  • Alles goed door elkaar husselen zodat aan alle kanten van de rode aardappels wat olijfolie en kruiden zit
  • Zet de ovenschaal met de kruidige aardappeltjes 10 minuten in de oven

Kruiden voor aardappelen uit de oven

  • Na 10 minuten de schaal er even uit halen, alles omscheppen en de rode ui er overheen strooien
  • Vervolgens nog eens 10 minuten in de oven terugzetten
  • Haal de schaal daarna (totaal 20 minuten dus) uit de oven en check of de aardappels goed gaar zijn
  • Serveer de aardappeltje met wat verse groente en eventueel een lekker stukje vlees

lekkere rode aardappeltjes uit de oven

lekkere rode aardappeltjes uit de oven

Lekker simpel toch? Welke kruiden gebruik jij het liefst bij aardappeltjes uit de oven?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.