Rozemarijn aardappeltjes uit de oven (simpel)

Dit simpele recept voor rozemarijn aardappeltjes uit de oven in hier thuis immens populair. Ik ben een echte freak als het gaat om lekkere aardappeltjes… Normaal reken ik op 2 aardappels per persoon maar als ik deze variant maak blijkt dat elke keer te weinig te zijn. Ineens wil iedereen nog een keertje opscheppen.

Dit recept is de meest basic versie, gewoon lekker en simpel. De voorbereidingen zijn zo gedaan, je moet alleen even geduld hebben voordat ze klaar zijn en ik bak ze op een bakplaat dus je kunt er niet bizar veel tegelijk maken (tot groot verdriet van mijn huisgenoten)

Dit recept is goed voor 4 personen

Rozemarijn aardappeltjes uit de oven

Rozemarijn aardappeltjes uit de oven

Ingrediënten voor eenvoudige Rozemarijn aardappeltjes uit de oven

  • 8 a 9 aardappels
  • 1 teentje knoflook (2 kan ook)
  • Verse Rozemarijn 2 takjes is zat
  • Versgemalen zeezout
  • Scheut olijfolie
  • Snufje paprikapoeder

rozemarijn voor over de aardappeltjes uit de oven

rozemarijn voor over de aardappeltjes uit de oven

Hoe maak je zelf aardappel wedges met rozemarijn uit de oven?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Omdat is van simpel koken hou schil ik de aardappels niet en ik kook ze ook niet voor
  • Boen dus de aardappels schoon en snij ze daarna in partjes (niet te dik anders worden nooit lekker gaar)
  • Dep de partjes droog met een schone theedoek of wat keukenpapier
  • Doe de aardappel partjes (wedges) in een kom
  • De rozemarijn fijn hakken
  • Doe een scheutje olie in de kom met de wedges en doe daar ook de rozemarijn bij
  • Teentje(s) knoflook snijden en ook in de kom doen
  • Even goed husselen zodat er overal een dun laagje olijfolie zit

ardappeltjes-met-rozemarijn-uit-de-oven

  • Leg een stuk bakpapier op een bakplaat
  • Verdeel de wedges nu over de bakplaat
  • Beetje zout over de wedges strooien en ik doe er voor de kleur ook nog een beetje paprikapoeder overheen
  • Zet de bakplaat nu in het midden van de voorverwarmde oven
  • Wacht geduldig af tot ze gaar zijn (30 – 45 minuten)

Deze rozemarijn aardappeltjes zijn heerlijk bij een lekker stukje rood vlees.

Wijntip: veel!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.